top of page

Flystyrt chokerer verden


Fodboldholdet Chapecoense var på vej til finalen i Copa Sudamericana, da deres fly styrtede ned. Holdet er senere blevet tildelt pokalen af deres modstandere.

Hele verden blev sat på pause den forgangne uge, da et fly styrtede ned i Colombia, med et helt brasiliansk fodboldhold ombord. Ud af de seks personer, der overlevede flystyrtet var 3 spillere fra holdet. Én af disse spillere døde dog senere på hospitalet, som følge af sine kvæstelser. Han snakkede med sin kæreste i telefonen øjeblikket før han døde, og hans sidste ord var angiveligt: “Jeg bliver nødt til at gå nu. Mine holdkammerater har brug for en målmand.”

Chapecoense lå på en niendeplads i den brasilianske topliga og de var blot rykket op i den bedste række i 2013. Det blev derfor set af mange, som en overraskelse, da de spillede sig sikkert i finalen imod det argentinske hold River Plate. Ikke desto mindre var det fuldt fortjent og det viste sig, at denne finaleplads var skæbnesvanger for den brasilianske klub.

I ugen der er gået, har en masse storklubber, store profiler og andre stjerner hyldet og dedikeret deres tanker til fodboldklubben. Klubben har modtaget utroligt meget støtte fra alle tænkelige steder. Efter flystyrtet har klubben Atletico Nacional, som Chapecoense skulle spille mod i finalen, bestemt sig for, at klubben skal have pokalen.

Også spilgiganten EA Sports har i FIFA 17 vist sin støtte ved at sende en bøn ud til alle om at bruge Chapecoenses emblem og trøjer i spillet for at hylde dem. Også det brasilianske fodboldforbund har givet et tilbud til klubben, der indebærer, at de ikke har mulighed for at rykke ned fra den bedste række de næste tre år. Chefen for Chapecoense har dog sagt nej tak til tilbuddet. Der er også gået rygter, om at bl.a. Ronaldinho og Eidur Gudjohnsen har tilbudt at spille for klubben gratis. Til sidst, vil der blive spillet en venskabskamp mellem Colombia og Brasilien for at samle penge ind til ofrene i styrtet og de afdødes pårørende.


bottom of page