top of page

Forsvundet fly med 47 passagerer styrtet ned i Pakistan


Onsdag eftermiddag forsvandt et PK-661-fly med 47 passagerer ombord. Flyet forsvandt pludselig fra radaren og blev senere set i flammer, styrtet ned i et bjergområde i Havelian Abbottabad.

Flyet tilhørte Pakistan International Airlines (PIA). Kort efter flyet lettede fra den nordlige by Chitral på vej mod hovedstaden Islamabad, forsvandt flyet fra radaren og mistede kontakten til kontroltårnet.

Det blev oplyst af talsmanden Danyal Gilani fra det pakistanske luftselskab, at der var 37 passagerer og nogle besætningsmedlemmer ombord på flyet.

Flyet tog fra byen Chitral omkring kl.15:30 og burde have ankommet til Islamabad kl.16:30.

70 km nord for hovedstaden blev flyet fundet i byen Havelian Abbottabad.

Figur SEQ Figur \* ARABIC 1 Billede lagt ud online efter flystyrtet i bjergområdet i Havelian Abbottabad.

[endif]--Det styrtede ned i et bjergområde og sandsynligheden for flere overlevende fra styrtet er efterhånden minimal.

Øjenvidner så, at flyet allerede var i flammer før det styrtede ind i bjergområdet og eksploderede. Vragdele fra flyet lå spredt udover området da militærtropper, redningsfolk og helikoptere undersøgte stedet. Det blev fastslået, at alle fundende lig var blevet forbrændte til ugenkendelighed.

PIA har tidligere været anklaget for sine sikkerhedsproblemer oplyses der fra BBC. I 2006 døde 44 mennesker under et flystyrt. Siden hen har selskabet fået et forbud mod at flyve ind over EU-områder grundet bekymringer for flyselvskabets sikkerhed.

Der har været en stor usikkerhed over antallet af flypassagerer, men i følge CNN var en berømthed ombord på flyet med sin hustru. Junaid Jamshed en tidligere pakistansk sanger, skuespiller og tv-vært. Desuden var han en af de mest indflydelsesrige muslimer.

![endif]--


bottom of page